perjantai 22. heinäkuuta 2011

Home again!

Moi,


 tänään ei oo vaikee miettiä mistä kirjottaa. Olen nimittäin ollut melkein kaksi viikkoa reissussa. Matkan kohteena oli Norja mutta ei se ollut ihan mikään rentoutusloma. Tulin tänään kotiin aikaisin, olin yöjunassa tulossa Kolarista ja kuuden aikaan juna oli Tampereella.
siellä oli PALJON poroja
 Olin matkalla kahden perhetutun kanssa, jotka kutsuivat minut mukaan, sekä erään kroatialaisen naisen kanssa. Mukana oli myös kaksi slovenialaista mutta he lähtivät kotiin ennen meitä muita. Matkan missio oli saada tälle kroatialaiselle naiselle töitä. Norja oli se mistä olimme hakemassa töitä, koska siellä on tosi hyvät palkat. Eräs mies oli sanonut, että kyllä Norjassa on töitä, senkun mennään vaan! Tämä mies siis tuli mukaamme jossain vaiheessa matkaa ja lähtikin onneksi sitten pian. Tämä kroatialainen nainen (kutsun häntä tästä eteenpäin Justiinaksi, koska toinen perhetutuista vahingossa keksi sen ja aloimme kutsua häntä siksi) halui töitä kalatehtaasta ja se mies oli ollut töissä Norjassa 14 vuotta joten hän sanoi järjestävänsä. Mutta sitten Norjassa selvisi että joitakin kalatehtaita ei ollut ollut olemassakaan kuuteen vuoteen. No, kiersimme koko Lakselvin (olimme siis matkailuautolla liikenteessä ja ajoimme Suomen läpi Norjaan), Altan sekä Hammerfestin. Ne ovat kaikki ihan pohjoisinta Norjaa. Voisi sanoa, että olen nyt käynyt maapallon päällä koska Altasta ylöspäin on enää vai Pohjoisnapa. Kuitenkin, sitten kun palasimme Suomeen Justiina sai töitä eräästä hotellista siivoojana (näin aluksi) koska sen hotelliketjun omistaja on toisen perhetutun perhetuttu sekä tämän vanha pomo. Ja se pomo on siis tosi iso pomo, hän johtaa koko yritystä. Yrityksen nimi on käsittääkeni Hullu Poro. Kuitenkin, olimme kaikki hyvin iloisia että se työ löytyi, koska oli hyvin stressaavaa matkustaa tietämättä saako Justiina töitä. Hän tarvitisi töitä kiperästi, sillä hänellä on hyvin iso velka maksettavana vuoden loppuun mennessä.


2:00 am
 Tiedän, että tämä oli ehkä hieman sekava selitys mutta kavereilleni voin ainakin kertoa matkan hauskoista yksityiskohdista hieman tarkemmin. Ja muuten, ei Norjaa olla turhaan listattu maailman kauneimmaksi maaksi! Kannattaa käydä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti